Έργα και Ημέρες της Τράπεζας της Ελλάδος

ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ!!! Η ΦΥΛΑΚΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ
Η ΙΔΡΥΣΗ
• Ιδρύθηκε το 1927 και ξεκίνησε τις εργασίες της το 1928 ως μη εμπορική τράπεζα, κατ' επιταγή της τράπεζας της Αγγλίας, με αποκλειστικό εκδοτικό προνόμιο χαρτονομίσματος και την απόλυτη ευθύνη χάραξης της νομισματικής πολιτικής της χώρας. Το καταστατικό της θυμίζει κράτος εν κράτει. 


• Σε αυτή την πρώτη περίοδο λειτουργίας της κλειδώνεται η ισοτιμία της δραχμής με την αγγλική λίρα, σε μια περίοδο όπου τα περισσότερα εθνικά νομίσματα κλειδώνουν με το δολάριο το οποίο σταδιακά κυριαρχεί παγκοσμίως. Ο λόγος? Οι κατά πολλούς τότε σύμμαχοί μας Βρετανοί, χρησιμοποιούσαν την Ελλάδα ως αποικία της οποίας την οικονομία ήθελαν να ελέγχουν απόλυτα, με στόχο να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του υπέρογκων δανείων που απλόχερα προσέφεραν χρηματιστές της εποχής όπως Rothschild, J P Morgan κλπ. 
• Για να στηριχτεί η χρυσή δραχμή (σκληρό νόμισμα) ισοπεδώθηκε από την κυβέρνηση Ελ Βενιζέλου ο ελληνικός λαός και παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις το Σεπτ. του 1931 περί σταθερότητας της οικονομίας και της ανάγκης στήριξης της χρυσής δραχμής (βλ. Ευρώ 2011), η οικονομία κατέρρευσε τον Μάιο του 1932 (ΕΠΙΣΗΜΗ ΧΡΕΟΚΩΠΙΑ) με αποτέλεσμα να επιστρέψει ο βασιλιάς για να πληρωθούν οι δανειστές, αλλά και να προετοιμαστεί το έδαφος για την δικτατορία του Μεταξά.
ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Τ.τ.Ε.
1. Χαράσσει και ασκεί την νομισματική πολιτική της χώρας
2. Ασκεί την πολιτική της συναλλαγματικής ισοτιμίας της δραχμής
3. Κατέχει και διαχειρίζεται τα επίσημα συναλλαγματικά διαθέσιμα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ο χρυσός
4. Ασκεί την εποπτεία των τραπεζών και των άλλων πιστωτικών οργανισμών
5. Έχει το αποκλειστικό προνόμιο έκδοσης χαρτονομισμάτων και ενεργεί ως ταμίας και εντολοδόχος του Ελληνικού Δημοσίου
6. Oυδείς αντιπρόσωπος του κράτους δύναται να ερευνήσει τα βιβλία της Τράπεζας της Ελλάδος.
ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 
• Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ιδιωτική, παρόλο που εκτός από την αντίστοιχη Βελγική και Αυστριακή όλες οι υπόλοιπες Κεντρικές Τράπεζες των Ευρωπαϊκών χωρών είναι κρατικές (πχ Γερμανία, Αγγλία κλπ.). 
• Το ελληνικό κράτος συμμετέχει με ποσοστό 6% ενώ η υπόλοιπη μετοχική σύνθεση παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστη. Οι μέτοχοί της μπορούν να κερδίζουν από την Τράπεζα όπως οι μέτοχοι όλων των Α.Ε. 
• Η Τράπεζα της Ελλάδας μπορεί να καθορίζει την οικονομία του κράτους, το κράτος όμως δεν έχει κανένα δικαίωμα ελέγχου πάνω της. Είναι το μοναδικό σημείο της ελληνικής επικράτειας όπου το ελληνικό δημόσιο δεν έχει ΚΑΜΙΑ δικαιοδοσία!
• Πώς είναι δυνατόν μια ιδιωτική ΑΕ να καθορίζει την νομισματική πολιτική της χώρας όταν οι μέτοχοί της έχουν αντίθετα συμφέροντα από αυτά του ελληνικού λαού??? 
• Πώς ξέρουμε ότι στην Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι μεγαλομέτοχοι κάποιες τουρκικές ή σκοπιανές εταιρείες?? Πως ξέρουμε ότι δεν συμμετέχουν στην μετοχική σύνθεση μεγάλα επενδυτικά σχήματα του εξωτερικού που αυτή την στιγμή κερδοσκοπούν στα CDS όπως πχ GoldmanSachs ή JPMorgan?? 
• Γιατί δεν επιτρέπεται στον Έλληνα πολίτη να γνωρίζει ποιοι είναι οι μέτοχοι της Τ.τ.Ε.?? Ποιοι είναι αυτοί?? Τι κρύβουν???
Η Τ.τ.Ε ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ!!
• Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος συναλλάσσεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.). 
o Πώς είναι δυνατόν η Τ.τ.Ε να είναι στο Χ.Α. έχοντας ξεκάθαρη εμπορική λειτουργία ενώ βάσει του καταστατικού της, θεωρείται μη εμπορική και συγχρόνως αποτελεί τον εποπτικό φορέα όλου του εμπορικού τραπεζικού συστήματος??? 
o Γιατί είναι εισηγμένη η Τ.τ.Ε. στο Χ.Α. ενώ καμία από τις κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης δεν είναι?? 
o Στα διεθνή χρηματιστήρια είναι εισηγμένες μόνο εμπορικές τράπεζες με έναν και κύριο στόχο: την υψηλή κερδοφορία..
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ
• Η Τράπεζα της Ελλάδος φυλάσσει και διαχειρίζεται τα αποθέματα χρυσού της χώρας τα οποία αντιπροσωπεύουν τον πλούτο και την ασφάλειά της έναντι οικονομικών κρίσεων.
Το 1941 ο ελληνικός χρυσός (600 τόνοι) φυγαδεύτηκε στο Κάιρο μαζί με την τότε ελληνική κυβέρνηση. Από εκεί για λόγους ασφαλείας (?) μεταφέρθηκε στην Νότιο Αφρική και εν συνεχεία στο Λονδίνο. Μετά τον πόλεμο στην Τράπεζα της Ελλάδος δεν επέστρεψε όλος ο ελληνικός χρυσός. Ένα τμήμα του παρέμεινε για άγνωστους (?) λόγους στην Αγγλία.
Σήμερα από τους 600 τόνους η Ελλάδα διαθέτει 147, από τους οποίους οι μισοί είναι στην Τ.τ.Ε ενώ οι υπόλοιποι στην Αγγλία, στις ΗΠΑ (FED) και στην Ελβετία!
Το ελληνικό κράτος πληρώνει στην Τ.τ.Ε σήμερα, 90.000? το χρόνο για τις υπηρεσίες φύλαξης!!! 
• το 2001 η χώρα μας μπαίνει στην Ευρωζώνη με την βοήθεια των περίφημων swaps του Σημίτη. Με την βοήθεια αυτών των σύνθετων τραπεζικών προϊόντων και της Goldman Sachs, βελτιώνεται η εικόνα των δημοσιονομικών της Ελλάδας, αποκρύπτεται το χρέος και η χώρα γίνεται αποδεκτή στην Ευρωζώνη με πλαστά στοιχεία. Η Τράπεζα της Ελλάδας, με διοικητή τότε τον σημερινό πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, γνώριζε τα πάντα για την τεράστια αυτή απάτη. ΤΙ ΕΒΑΛΑΝ ΩΣ ΥΠΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ SWAPS???
Το 2003 για αδιευκρίνιστους μέχρι σήμερα λόγους, πουλήθηκε σε άγνωστους αγοραστές μέρος του ελληνικού χρυσού (20 τόνοι) από την Τράπεζα της Ελλάδας. Ποιος τους πήρε? Για ποιους λόγους? Με τι αντίκρισμα???
O Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΣΤΗΡΙΟ
Οι χιλιάδες κατεστραμμένοι του χρηματιστηρίου δεν πρέπει να ξεχνούν ότι σε αυτή την μεγάλη ληστεία συμμετείχε και ο σημερινός πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, ως πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος, μαζί με τον Σημίτη και τον Παπαντωνίου! Η φούσκα του χρηματιστηρίου οδήγησε στην πιο βίαιη ανακατανομή του πλούτου στην μεταπολεμική Ελλάδα προς όφελος φυσικά των ολίγων.
Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
• Σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 5 της δανειακής σύμβασης του δωσίλογου Παπακωνσταντίνου: Η Ελλάδα παραιτείται από την ασυλία που έχει λόγω εθνικής κυριαρχίας. Αυτό σημαίνει ότι οι τοκογλύφοι δανειστές της χώρας έχουν την δυνατότητα να κατασχέσουν τον ελληνικό χρυσό (ιδίως τον μισό που βρίσκεται στο εξωτερικό) εάν δεν εξυπηρετηθούν τα δάνεια.
Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
• Η Τράπεζα της Ελλάδος διαχειρίζεται τα κατατεθειμένα σε αυτήν διαθέσιμα κεφάλαια των ΝΠΔΔ και των ασφαλιστικών φορέων στο πλαίσιο των διατάξεων του Ν.2469/1997. Τα διαθέσιμα αυτά συνιστούν το Κοινό Κεφάλαιο ΝΠΔΔ και ασφαλιστικών φορέων, η δε Τράπεζα της Ελλάδος επενδύει υποχρεωτικά αυτά τα κεφάλαια σε κινητές αξίες του ελληνικού δημοσίου, όπως ομόλογα και έντοκα γραμμάτια. 
• Στις 30.9.2011 το ύψος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που είχαν την ατυχία να διαχειρίζονται από την Τ.τ.Ε ανέρχονταν σε 15,87 δις ? !!! Aυτά χωρίς πληροφόρηση αλλά και την σύμφωνη γνώμη των ταμείων επενδύθηκαν σε ομόλογα, τα οποία μετά το υποτιθέμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους και την ανταλλαγή των ομολόγων θα αντικατασταθούν με νέα ομόλογα μειωμένης κατά 50% αξίας σε σχέση με την αρχική τους.
Αυτό σημαίνει ότι με αποκλειστική ευθύνη της Τ.τ.Ε τα αποθεματικά των ασφ. ταμείων μειώνονται στο μισό με αποτέλεσμα να παραλύσει το ασφαλιστικό σύστημα του κράτους και να υπάρξουν σοβαρότατα προβλήματα με συντάξεις, ασφαλιστικές εισφορές κλπ.!
Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ Τ.τ.Ε. και την Ε.Κ.Τ.
1985-1993 : οικονομικός σύμβουλος της Τ.τ.Ε
1993 : υποδιοικητής της Τ.τ.Ε.
1994-2002 : Διοικητής της Τ.τ.Ε
2002-2010 : Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Μετά από όλα αυτά, δεν υπάρχουν πολλά να πει κανείς.
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠHΜΑΤΙΚΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ
ΑΜΕΣΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΣΩΡΕΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΟΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
Ε.ΠΑ.Μ ΠΑΤΡΑΣ