ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Ε.Πα.Μ. ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟ 2012

            Η χρονιά που μόλις ήρθε θα είναι όπως φαίνεται μια από τις δυσκολότερες για τον ελληνικό λαό. Φρόντισαν γι΄ αυτό οι «σωτήρες» πατριδοκάπηλοι,  που αφού τόσες δεκαετίες απομυζούσαν τον ιδρώτα μας, φορτώνοντάς μας τα ασύστολα ψέματά τους και τα «δάνειά τους» που έκρυβαν επιμελώς, τώρα επιδιώκουν να μας δώσουν τη χαριστική βολή.


            Κάλεσαν τους ξένους αδηφάγους συνεργάτες τους, τους συν-«εταίρους» του ολοκληρωτικού μορφώματος της Ευρωπαϊκής Ζώνης της χρηματοπιστωτικής λυκοσυμμορίας να μας «αναμορφώσουν». Τους ενοχλούσε το χαμόγελό μας που προσπαθούσαμε να κρατήσουμε παρά τις δυσκολίες, ζήλευαν τον ήλιο μας, τις θάλασσές μας, τον αέρα που αναπνέαμε και ήρθαν τώρα κατακτητές να μας τα πάρουν δια της βίας εν ονόματι των έωλων απαιτήσεών τους πάνω σε ένα ψευδεπίγραφο χρέος.

Αυτή τη φορά όχι με τους σιδηρόφρακτους στρατιωτικούς μηχανισμούς τους, αλλά με  «οικονομικούς κανόνες» κομμένους και ραμμένους στα μέτρα των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με το προσοδοφόρο για την ολιγαρχία ευρωνόμισμα, που σύντομα όμως αποδείχθηκε παγίδα για τους λαούς. Με την αντιστροφή της πραγματικότητας στα κατασκευασμένα δελτία ειδήσεων που έχουν σκοπό να πολτοποιήσουν το πνεύμα μας και να παραπλανήσουν τη δράση μας. Συνεχίζουν ασταμάτητα τις αδυσώπητες χειρουργικές επεμβάσεις στο κορμί μας, με περικοπές και χαρατσώματα,  απολύσεις, εφεδρείες, παύσεις και κλεισίματα επιχειρήσεων, αποστερώντας μας μαρτυρικά τα προς το ζην.

            Η δική μας ευχή είναι να μπορέσουμε να αγωνιστούμε όλοι μαζί, να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια που έχουν υψώσει μπροστά μας. Να οργανωθούμε στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς ώστε να ανατρέψουμε την οδυνηρή αυτή κατάσταση που μας έχουν επιβάλει οι τοκογλύφοι δανειστές και το καθεστώς κατοχής που έστησαν παρέα με το πολιτικό τόξο των δωσιλόγων και την ολιγαρχία του πλούτου στη χώρα. Να καθίσουν στο εδώλιο όσοι για μια φορά ακόμη επιχειρούν να θέσουν το λαό στην απόλυτη εξαθλίωση και το περιθώριο.

Απέναντι στους ξένους κατακτητές και τους εγχώριους υποστηρικτές τους, γνήσιους απογόνους των κοτζαμπάσηδων και των μαυραγοριτών, πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημα που μας κληροδότησαν οι παππούδες και οι πατέρες μας που αγωνίστηκαν και ανέτρεψαν άλλες σκλαβιές για να φθάσουμε μέχρις εδώ.

Ήρθε η ώρα να υψώσουμε τις γροθιές μας ενωμένοι για να πραγματοποιήσουμε επιτέλους τα ανολοκλήρωτα όνειρά τους, να ξαναβρούμε το χαμόγελο, να ξαναλέμε με την καρδιά μας καλημέρα στο διπλανό μας, να μην ντρεπόμαστε να κάνουμε ευχές για το καλύτερο, να μην βλέπουμε συνανθρώπους μας να ψάχνουν τα σκουπίδια, ούτε δοτούς πρωθυπουργούς να φωτογραφίζονται στα συσσίτια των αστέγων και προέδρους να κλαυθμηρίζουν για τους ψευδείς αγώνες του παρελθόντος που τάχα δεν τους αναγνωρίζονται.

            Ας διαψεύσουμε λοιπόν τόσο τις δυσοίωνες προβλέψεις των «ρεαλιστών», όσο και την ψεύτικη αισιοδοξία που εκπέμπουν οι «πολιτικοί» και οι τηλεαστέρες, ανατρέποντάς τους για να χτίσουμε το δικό μας μέλλον χωρίς το χρέος τους, το νόμισμά τους, την εξουσία τους, τα ψέματά τους.       

Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2012

Η προσωρινή Πολιτική Επιτροπή του Ε.Πα.Μ.

http://www.epam-hellas.gr/Deltia_typou/466/Minuma_tou_E.Pa.M._gia_ti_nea_chronia.htm