Γραπτές εξετάσεις για 750.000 δημοσίους υπαλλήλους!!!


Η τρομοκράτηση είναι απαραίτητη για να μην πάρουν ανάσα οι εργαζόμενοι και να αγωνιούν για τα ψίχουλα του μισθού τους ενώ η χουντική κυβέρνηση με την τρόικα θα ξεπουλούν τη χώρα...
Αμφιβάλλει κανείς ότι η αξιολόγηση δεν προτείνεται για την οργάνωση του εργατικού δυναμικού με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών;

Από news247:
Από γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη θα περάσουν περίπου 750.000 υπάλληλοι του Δημοσίου, σύμφωνα με νέο σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τα "Νέα", ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί διαδικασία αξιολόγησης κατά τα πρότυπα του νέου συστήματος επιλογής διευθυντών, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
"Αυτό πρέπει να γίνει, όχι μόνο για κάποιους οι οποίοι διεκδικούν μια θέση ευθύνης, αλλά για κάθε έναν ο οποίος υπηρετεί στο Δημόσιο. Από αυτήν τη διαδικασία, της αξιολόγησης, όχι γιατί δεν μπορεί το ΑΣΕΠ να την κάνει", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέππας σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ.
Ο υπουργός ωστόσο, απέφυγε να ξεκαθαρίσει, εάν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, στην περίπτωση που τα αποτελέσματα της αξιολόγησης δεν είναι θετικά.
Ακόμη, όπως είπε, στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αναζητούνται εναλλακτικά μέτρα για τη μείωση του κόστους και παρέπεμψε στη μείωση των λειτουργικών δαπανών.
Οι λειτουργικές δαπάνες, όπως είπε, τα τελευταία δύο χρόνια είναι λιγότερες κατά 2 δισ. ευρώ, καθώς και στον περιορισμό του μισθολογικού κόστους όπου ήδη μέσω του νέου μισθολογίου - βαθμολογίου εξοικονομείται 1,5 δισ. ευρώ τον χρόνο.
"Ο αριθμός των αποχωρήσεων - παραιτήσεων σε σχέση με τις προσλήψεις νομίζω ότι μπορεί να μας οδηγήσει στο να επιτύχουμε αυτό τον στόχο της μείωσης προσωπικού", τόνισε ο κ. Ρέππας, ενώ δεν απέκλεισε και υποχρεωτικές αποχωρήσεις μέσω κατάργησης οργανικών θέσεων.
Ο κ. Ρέππας επανέλαβε ακόμη, την πιθανότητα άρσης της μονιμότητας.
"Στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης μετά το 2013, εφόσον διατυπωθεί και υιοθετηθεί μια τέτοια πρόταση, μπορεί πράγματι να αρθεί η μονιμότητα", είπε.