Σπασμωδικές αντιδράσεις στη λαίλαπα μέτρων: κάθε ομάδα και μια ξεχωριστή διαμαρτυρία



Από τη Δευτέρα οι αγρότες βγαίνουν εκ νέου στους δρόμους, ξεκινώντας κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα κορυφωθούν στις 4 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη διεξαγωγή της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων "Agrotica" (1-5 Φεβρουαρίου).
Οι αγρότες τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα, αντιδρώντας στον φόρο που επιβλήθηκε για τα ασφάλιστρα του οργανισμού μέσα από το νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα.
Ζητούν επίσης να αποτελεί ο ΕΛΓΑ έναν κρατικό φορέα, με επαρκή χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές των καλλιεργειών τους, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους.
Στις 25 Ιανουαρίου με κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, οι αγρότες καλούν άνεργους, συνταξιούχους και εργαζόμενους να δώσουν το παρών στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζουν στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ σε όλες τις πόλεις της χώρας.
Στις 27 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί να γίνουν μαζικές κινητοποιήσεις στα γραφεία των περιφερειών, του ΟΓΑ και στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας της χώρας, ενώ δύο ημέρες μετά, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ύστερα από κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, θα γίνει κινητοποίηση στα Μάλγαρα και τη Λεπτοκαρυά, στις 11 το πρωί.
Αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων θα είναι το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 4 Φεβρουαρίου στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη (στις 12:00), ενώ στη συνέχεια προγραμματίζεται πορεία προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης, όπου θα διεξάγεται η 24η Agrotica της Helexpo.
http://news247.gr/ellada/eidiseis/ksana_stoys_dromoys_oi_agrotes.1585645.html