Ανακοίνωση του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.Πα.Μ.) για τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς του καθεστώτος στην εξωτερική πολιτική και στην ασφάλεια της χώρας

Η χώρα βρίσκεται κάτω από ένα ασφυκτικό καθεστώς νέας κατοχής, που έχει καταλύσει κάθε έννοια δικαίου και καταληστεύει μεθοδικά τον εργαζόμενο λαό. Όλα αυτά συμβαίνουν εν μέσω μιας μοναδικής ως προς το εύρος, το βάθος και τις καταστροφικές προεκτάσεις παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Μιας κρίσης, η οποία όταν μετατράπηκε σε κρίση χρέους έπληξε ως ασθενείς κρίκους του συστήματος την Ελλάδα και μια σειρά ακόμη χωρών της περιφέρειας της ΕΕ. Τα δεινά που υφίσταται ο λαός, η απώλεια της κυριαρχίας, η διάλυση και η καταστροφή, πηγάζουν από έναν διεθνή μηχανισμό εκμετάλλευσης με αιχμή του δόρατος ένα ολωσδιόλου παρασιτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Μιας κρίσης, η οποία οδηγεί σε ριζικές αλλαγές στον παγκόσμιο συσχετισμό των οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών δυνάμεων και των γεωστρατηγικών συγκρούσεων, με την ανάδειξη νέων ισχυρών πόλων, όπως αυτός που συγκροτούν Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότιος Αφρική (BRICS) κ.ά.

Η ένταση επιτείνεται με την προοπτική αξιοποίησης νέων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τους εσπευσμένους καθορισμούς.....
Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, με τις κινήσεις επαναπροσδιορισμού του κυπριακού προβλήματος, με την ένταση των Τουρκο-Ισραηλινών σχέσεων, με τις στρατιωτικές επεμβάσεις δι' αντιπροσώπων είτε άμεσα των Νατοϊκών δυνάμεων και των συμμάχων τους (Λιβύη, Συρία), με τις προετοιμασίες για επέμβαση στο Ιράν κ.ο.κ.

Οι αλλαγές αυτές, πυκνώνουν τις “χαμηλής εντάσεως” περιφερειακές διεθνείς συρράξεις και στρατιωτικές επεμβάσεις, φέρνουν όλο και πιο κοντά την προοπτική γενικευμένης σύρραξης, ακόμα και παγκοσμίου πολέμου, με επίκεντρο την εύφλεκτη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Σε αυτές τις συνθήκες, το καθεστώς κατοχής και δωσίλογων, σέρνει τη χώρα μας σε “στρατηγική συμμαχία” με το θεοκρατικό-στρατοκρατικό καθεστώς του Ισραήλ, υπονομεύοντας τις παραδοσιακές σχέσεις του λαού μας με τους γειτονικούς αραβικούς λαούς.

Σε συνθήκες πρόσδεσης της χώρας σε νέου αποικιακού τύπου καθεστώς κατοχής από τον άξονα των πλέον επιθετικών δυνάμεων του ευρωατλαντικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, ο λαός μας δεν κινδυνεύει μόνο από οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, αλλά και από στρατιωτικούς τυχοδιωκτισμούς, που μπορούν να θέσουν τη χώρα στο επίκεντρο γενικευμένης σύρραξης. Τα μόνα κονδύλια που αυξάνει το καθεστώς, είναι αυτά που αφορούν τον πόλεμο και τους εξοπλισμούς. Ο θερμός πόλεμος είναι η συνέχεια με άλλα μέσα του κοινωνικού και οικονομικού πολέμου που ασκείται από το καθεστώς σε συνθήκες γενικευμένης κρίσης.

Η ένταση επιτείνεται με τη συγκέντρωση τεράστιων στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή και με την εμπλοκή ακόμα και του ελληνικού εμπορικού στόλου σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα. Ισχυρή μοίρα του Ρωσικού Στόλου με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ» βρίσκεται στην περιοχή και ετοιμάζεται για γυμνάσια με το Πολεμικό Ναυτικό της Συρίας.

Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η μεθοδευμένη από το καθεστώς ένταση στις Ελληνο-Ρωσικές σχέσεις σε αυτή τη συγκυρία, μια ένταση που κινδυνεύει να υπονομεύσει τους μακραίωνους δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών των δύο χωρών, την ώρα μάλιστα που η Ρωσία προσφέρθηκε να μας βοηθήσει να σωθούμε από τον θανάσιμο εναγκαλισμό των τραπεζιτών και των διεθνών αρπακτικών. Η ένταση αυτή, προφανώς καθ' υπαγόρευση των επικυρίαρχων, έρχεται σε συνέχεια της πρακτικής ακύρωσης των κοινών ενεργειακών και αμυντικών προγραμμάτων, ώστε να αποτραπεί κάθε εναλλακτική συνεργασία και προοπτική για τη χώρα, που θα έθετε εν αμφιβόλω τις αποικιοκρατικές δεσμεύσεις υποτέλειας.

Στη μάχη για τη λαϊκή του κυριαρχία, ο ελληνικός λαός δεν βρίσκεται μόνος του. Δίπλα του βρίσκονται και οι άλλοι λαοί των χωρών της περιφέρειας της ΕΕ και διεθνώς που πλήττονται από τα δεσμά της ίδιας διεθνούς ληστοσυμμορίας. Κάθε δικό του απελευθερωτικό βήμα στην Ελλάδα, κάθε καίριο πλήγμα στο καθεστώς κατοχής, θα δώσει πνοή, δύναμη και αποφασιστικότητα σ’ όλους τους μαχόμενους λαούς. Η δική του εθνική και κοινωνική απελευθέρωση θα σηματοδοτήσει μια τέτοια γενικευμένη άνοιξη των λαών στην Ευρώπη, που κανενός είδους αντίδραση δεν θα μπορέσει να αναχαιτίσει.

Η μονομερής πρόσδεση στο ευρωατλαντικό άρμα και στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη δημογραφική επιβίωση του λαού μας, όχι μόνο με το  καθεστώς πείνας και εξαθλίωσης των δανειακών συμβάσεων υποτέλειας, αλλά και με τη μετατροπή του σε κρέας για τα κανόνια στους επικείμενους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Η αθλιότητα των δωσίλογων ξεπερνά κάθε όριο, όταν προβάλλουν αυτή την πολιτική υποτέλειας, ως δήθεν “πατριωτική πολιτική προάσπισης των εθνικών συμφερόντων”.

Σε αυτές τις συνθήκες, το θέμα της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας επιτάσσει τη συνολική ανατροπή του καθεστώτος κατοχής, δουλοπαροικίας και εκποίησης, βάσει των λαϊκών συμφερόντων. Απαιτείται λοιπόν άμεση αποδέσμευση από ολόκληρο το οικοδόμημα των συμφωνιών, δεσμεύσεων, παρεμβάσεων και μέτρων που θέτουν τη χώρα στο ζυγό των ντόπιων και ξένων επικυρίαρχων, έτσι ώστε η χώρα να αποκαταστήσει την εσωτερική έννομη τάξη της και να διεκδικήσει την κυριαρχία της από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ που έχει εκχωρηθεί με τόσο άθλιο και προδοτικό τρόπο από το σύνολο του κυρίαρχου οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου με επικεφαλής τη δοτή κυβέρνηση. Με κάθε πράξη και δράση του λαϊκού κινήματος, ο αγωνιζόμενος κυρίαρχος λαός θα καταστήσει σαφές στους ντόπιους και ξένους επικυρίαρχους, στους “επενδυτές” και τους κερδοσκόπους των αγορών, στα θεσμικά και εξωθεσμικά υπερεθνικά όργανά τους, ότι στο εγγύς μέλλον θα ανατρέψει και θα ακυρώσει εκείνες τις σκοτεινές υποτελείς δεσμεύσεις και συμμαχίες του καθεστώτος που υπονομεύουν τη λαϊκή κυριαρχία, όχι μόνο στην οικονομική και κοινωνική πολιτική, αλλά και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας της χώρας. Η επένδυση στην διάλυση, στην εκποίηση και στην αποικιοποίηση αυτής της χώρας θα στοιχίσει πολύ ακριβά στους ξένους και ντόπιους επικυρίαρχους.

Η δέσμη αλληλένδετων στόχων του Ε.Πα.Μ., με αρχή τη μη αναγνώριση του δημόσιου τοκογλυφικού και καταχρηστικού χρέους που οδηγεί το λαό και την χώρα στη χρεοκοπία, την αναθεώρηση των σχέσεών μας με την ΕΕ, με πρώτο βήμα την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ και την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος, που θα εκφράζει τη δυναμική μιας νέας οικονομικής πορείας της χώρας προς όφελος του λαού, θα θέσει όρους, ώστε η χώρα να πάψει να είναι έρμαιο κάθε είδους πίεσης, εκβιασμού και επιδρομής της διεθνούς κερδοσκοπίας, θα πάψει να είναι μονομερώς προσδεδεμένη στους ληστρικούς οικονομικούς, πολιτικούς και πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς που επιβάλλει το καθεστώς κατοχής.

Στα πλαίσια του αγώνα για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία, απαιτείται αναζήτηση εναλλακτικών συμμαχιών και ερεισμάτων σε ισότιμη και αμοιβαία επωφελή βάση με στάθμιση αφ' ενός μεν των περιφερειακών και παγκόσμιων αντιθέσεων και συσχετισμών δυνάμεων, αφ' ετέρου δε των ιστορικο-πολιτισμικών παραδόσεων και δεσμών με χωρείς που στήριξαν την Ελλάδα και την Κύπρο σε δύσκολες στιγμές.

Στον αγώνα του για λαϊκή κυριαρχία, ο λαός μας απαιτεί ακύρωση της σκοτεινής μυστικής διπλωματίας προς εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων και των ληστρικών και επικίνδυνων συμμαχιών που συνάπτουν οι δωσίλογοι πίσω απ' την πλάτη του λαού.
Αθήνα 6 Ιανουαρίου 2012
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.