«Παρορμητικές» ήταν οι καταγγελίες των εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη!!! Μεθοδεύτηκε το κουκούλωμα και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

(Αναρτήθηκε από στο vathikokkino.com)


Το γράφαμε και σε προηγούμενες αναρτήσεις. Όλα όσα είχαν πει οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς που αρχικά παραιτήθηκαν και σήμερα ανακάλεσαν τις παραιτήσεις τους, ήταν ένα πυροτέχνημα.
Η μεθόδευση η συνηθισμένη σε τέτοιες περιπτώσεις ενδοεξουσιαστικών αντιπαραθέσεων. Σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκε η κατεπείγουσα προκαταρτική εξέταση που είχε διατάξει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες των εισαγγελέων που είχαν προηγηθεί και ανέφεραν παρεμβάσεις στο έργο τους.

Οι εισαγγελείς έδωσαν προφορικές εξηγήσεις αλλά και υπέβαλαν γραπτό υπόμνημα στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή ανασκευάζοντας τις αρχικές δηλώσεις τους. Μετά απ’ όλα αυτά ο Φ. Μακρής, έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, το υπουργείο οικονομικών τους διαβεβαίωσε ότι η επίμαχη ρύθμιση που αντικαθιστούσε τους δυο οικονομικούς εισαγγελείς με αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα αποσυρθεί, και οι εισαγγελείς παραμένουν στην θέση τους.
Απ’ ότι γράφει αιτιολογώντας την ταφόπλακα που ρίχνει στην υπόθεση ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής «δεν προέκυψε προσπάθεια παρέμβασης στο έργο τους» και ότι «η ενέργεια της αίτησης αντικατάστασης τους ήταν παρορμητική … από τις έγγραφες διευκρινίσεις των δυο αντιεισαγγελέων, προκύπτει ότι μοναδικός λόγος για την αίτηση αντικατάστασής τους, ήταν η προώθηση σχεδίου νόμου με το οποίο η αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος ανατίθετο σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου».
«Παρορμητικά» δηλαδή οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης έγραφαν στην επιστολή παραίτησης ότι: «δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δε δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος».
Μάλιστα. Ούτε γάτα ούτε ζημιά δηλαδή. (Κάποιοι αφελείς που μέσα από μπλοκ και ιστοσελίδες περίμεναν «συγκλονίστηκες αποκαλύψεις» για κάποιες από τις σοβαρές υποθέσεις που έχουν ανατεθεί σ’ αυτούς τους εισαγγελείς –σκάνδαλο υποβρυχίων, του φακέλου των CDS και των υπεράκτιων εταιρειών που κρύβονταν πίσω από αυτά, τις αλχημείες του ελλείμματος του 2009 που έκανε το ΠΑΣΟΚ για να μας οδηγήσει στην πολιτική του μνημονίου κ.α- τώρα θα σφυρούν … κλέφτικα. Και μπορεί να μην έχουν το πολιτικό κριτήριο για να αντιληφθούν ότι σε ένα κράτος της δικτατορίας των μονοπωλίων, κάποιες φορές θα υπάρξουν αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία. Όπως επίσης, αυτοί οι δημοσιολόγοι να μην μπορεί ή να μην θέλουν να καταλάβουν ότι αυτές οι αντιπαραθέσεις που έχουν σχέση με την νομή της εξουσίας σε ένα αστικό κράτος είναι ελεγχόμενες και πολύ σπάνια υπάρχει περίπτωση να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Δεν υπάρχει περίπτωση όμως να μην γνωρίζουν ότι όσες αποκαλύψεις για σκάνδαλα έχουν βγει στην επιφάνεια εδώ και δεκαετίες σ’ αυτές μπήκε ταφόπλακα όταν ανατέθηκε να τις «ερευνήσει» η «ανεξάρτητη και τυφλή», αστική «δικαιοσύνη». Για να μην αναφέρουμε ότι οι «λειτουργοί» της αστικής «δικαιοσύνης» συντελούν ώστε Σύνταγμα και αστικοί νόμοι να γίνονται κουρελόχαρτο, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα-όπως γράφαμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας- την στάση που κράτησαν, οι δικαστές νομιμοποιώντας κάθε πραξικοπηματική –ακόμα και μα τα δικά τους δεδομένα- κυβερνητική απόφαση από το Μνημόνιο του 2010 μέχρι σήμερα).

http://vathikokkino.com/2011/12/ούτε-γάτα-ούτε-ζημιά-ανούσιες-ενδοεξο/