ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΜΕΤΡΩΝ €25 ΔΙΣ (ΓΙΑ 2012 - 2015) ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ!

Όσο ο λαός βρίσκεται στο γύψο οι πραξικοπηματίες θα αποθρασύνονται. 
Πρόκειται για μέτρα που πρέπει να πάρει η συγκυβέρνηση στα πλαίσια του "μεσοπρόθεσμου" δανεισμού (με την έγκριση της τρόικας) για χρονική απομάκρυνση της ολοκληρωτικής κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας κάτι που θα δώσει χρόνο στο σκληρό πυρήνα του Ευρώ (βλ. κυρίως Γερμανία) να οργανώσουν τη θωράκιση της δικής τους οικονομίας εις βάρος των οικονομιών των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
Φυσικά το ενδεχόμενο εκλογών απομακρύνεται για να δοθεί χρόνος στη συγκυβέρνηση για οργάνωση της εξαθλίωσης των Ελλήνων με την καταλήστευση μισθών και συντάξεων, κατάργηση κοινωνικών δαπανών και ταυτόχρονη εκποίηση δημόσιας περιουσίας.

Σχετικό άρθρο στο http://iskra.gr/

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ, Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ - ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ... ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ!
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ - ΓΑΠ!
ΤΗΝ "ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ" ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!

Τσουνάμι μέτρων της τάξης των €25 δις για την περίοδο 2012 - 2015 σχεδιάζει η συγκυβένρηση Παπαδήμου, προκειμένου να πιάσει τα πλάνα του αναθεωρημένου μεσοπρόθεσμου. Τα περισσότερα εξ΄αυτών θα "κλειδώσουν" κατά την επίσκεψη της τρόικας στα μέσα Ιανουαρίου.
Το δύσκολο, βέβαια, δεν είναι το ποιά μέτρα θα αποφασιστούν αλλά το ποιός θα τα ανακοινώσει και και ποιός θα εφαρμόσει ποιά από αυτά!

Σήμερα η συνάντηση Παπαδήμου - ΓΑΠ! Κρυφτούλι με την ημερομηνία εκλογών!
Μέχρι τώρα οι συνδαιτυμόνες του μαύρου μετώπου δεν είναι και τόσο πρόθυμοι να εκθέσουν ενώπιον του λαού την απόλυτη συμφωνία τους στα "βασικά ζητήματα", δηλαδή, στη συνέχιση και το βάθεμα της μνημονιακής λεηλασίας!
Και αυτό γιατί η ΝΔ ελπίζει πως θα μπορέσει να διευρύνει την εκλογική της πρωτιά προβάλλοντας ένα κενό περιεχομένου, δήθεν, "αντιμνημονιακό προφίλ" ενώ τα μισά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διετέλεσαν (ή και διατελούν) υπουργοί κατά την τελευταία διετία, "το παίζουν" αντιπολιτευόμενοι, κοιτώντας προς την "επόνενη ημέρα" του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ!
Κάτω από αυτό το πρίσμα, η κυβέρνηση έχει παραλύσει και από πουθενά δεν φαίνεται κάποια ένδειξη ξεμπλοκαρίσματος: κανείς από τους υποστηρικτές της, δεν περιμένε τίποτα το ουσιαστικό από τη σημερινή συνάντηση του τραπεζίτη με τον ΓΑΠ, η οποία διήρκεσε περίπου 90 λεπτά και ολοκληρώθηκε στις 13:30
Και αυτό διότι ο ΓΑΠ, δεν είχε και πολλά να "δώσει" μιας και θεωρείται τελειωμένος από πολλά κομμάτια του ΠΑΣΟΚ. Έτσι το πράσινο φως που έδωσε ο ΓΑΠ στον Παπαδήμο για ανασχηματισμό αλλά και το γεγονός πως φέρεται να έκανε λόγο για εκλογές μετά την ολοκλήρωση του "έργου" της κυβέρνησης, θεωρούνται δώρα ευνοϊκών προθέσεων άνευ, όμως, ουσίας. Εκτός βέβαια και αν πραγματοποιηθεί το σενάριο επιστημονικής φαντασίας όπου ο Παπαδήμος θα εμπλακεί ενεργά στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ (απομακρύνοντας αντιπάλους του ΓΑΠ από την κυβέρνηση) με αντάλλαγμα τη στήριξη του δεύτερου στις επιλογές του πρώτου...
Παράλληλα σχεδόν με τη συνάντηση ΓΑΠ, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας στο Βήμα FM, έβαλε ως deadline διεξαγωγής των εκλογών τα μέσα Απρίλη. Έτσι επικρατέστερη ημερομηνία φαντάζει, προς το παρόν, η 19η Απρίλη....
 Τίποτα όμως δεν είναι βέβαιο καθώς  οι εκλογές, θα πάνε μετά την ολοκλήρωση του PSI+, την κατάρτιση της νέας κατοχικής δανειακής σύμβασης και του νέου μνημονιακού προγράμματος καθώς και οποιασδήποτε άλλης "εθνικά κρίσιμης" (sic) διαδικασίας "επινοηθεί"!
Προς το παρόν, πάντως, το ΛΑΟΣ συνεχίζει να παριστάνει τον φανατικό υποστηρικτή της συγκυβέρνησης Παπαδήμου, καθώς με ανακοίνωσή του ζητά σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, σημειώνοντας ότι αφού «ολοκληρώθηκαν οι κατά μόνας συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, τώρα μένει μια από κοινού συνάντηση για να προσδιορισθούν επαρκώς τα της κυβέρνησης».
Αντίστοιχη πρόταση είχε διατυπώσει μέσω διαρροών και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, λίγες ώρες πριν τις συναντήσεις Παπαδήμου με Σαμαρά - Καρατζαφέρη...
Ποιά θα είναι τα κυριότερα μέτρα του "πακέτου - φωτιά" των €25 δις
Το ακριβές ποσό του πακέτου μέτρων είναι προς το παρόν άγνωστο καθώς θα εξαρτηθεί τόσο από το βάθος της μνημονιακής ύφεσης όσο και από το ποιό θα είναι το ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών στο PSI+: όσο βαθύτερη είναι η μνημονιακή ύφεση το 2012 και όσο λιγότερες τράπεζες μπουν στο PSI+, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το πλήθος των μέτρων. 
Και φυσικά τα €25 αυτά δις δεν θα είναι το τελευταίο πακέτο: πολλές θα είναι οι αφορμές που θα "δικαιολογήσουν" νέες "επικαιροποιήσεις" με πρώτο και κύριο παράγοντα την επίδραση της υφεσιακής πορείας του συνόλου της ευρωζώνης (από το α' τρίμηνο του 2012), στην ελληνική οικονομία!  Κανείς λοιπόν δεν πιστεύει στα αλήθεια πως το 2013 θα είναι έτος με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, όπως μας λένε κυβέρνηση - τρόικα!
Τα μέτρα που έχουν δρομολογηθεί είναι τα εξής:
1. "Απελευθέρωση" του κλάδου των φορτηγών δημοσίας χρήσης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσα στην εβδομάδα.
2. Είσπραξη του χαρατσιού "αλληλεγγύης" σε μηνιαία βάση, μέσω παρακράτησης από τη μισθοδοσία, μαζί με το Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ).
Τα δύο αυτά μέτρα θα τα σηκώσει η κυβέρνηση Παπαδήμου. Τα κάτωθι μάλλον θα αφορούν την επόμενη αστική κυβέρνηση.
3. Αναδρομικές περικοπές στις επικουρικές συντάξεις από 01.01.2012.
4. Νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις αλλά και στις αναπηρικές συντάξεις.
5. Μισθολογικές περικοπές στα 15 ειδικά μισθολόγια (ιατροί ΕΣΥ, μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ - ΤΕΙ, δικαστικοί, ένοπλες δυνάμεις, σώματα ασφαλείας), εναρμονιζόμενες με τα επίπεδα και το πνεύμα του ενιαίου μισθολογίου - πεινολογίου.
6. Απολύσεις ιατρών και νοσηλευτών τόσο από την πρωτοβάθμια περίθαλψη όσο και από τα νοσοκομεία, μέσω των καταργήσεων/συγχωνεύσεων φορέων.
7. Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να πιαστεί ο τροϊκανός στόχος για μείωση τους κατά 150.000 άτομα μέχρι το 2015. Από τη στιγμή που οι συνταξιοδοτήσεις θα φτάσουν περίπου τις 13.000 ετησίως θα πρέπει να υπάρξουν 100.000 απολύσεις είτε με το προκάλυμμα της εφεδρείας είτε μέσω της κατάργησης "καλυμμένων" οργανικών θέσεων. Κανονικές απολύσεις, χωρίς προσήματα, θα μπορούν να υπάρξουν από το 2013 μέσω συνταγματικής αναθεώρησης.
8. Μαχαίρι στις κοινωνικές δαπάνες (προνοιακά επιδόματα κλπ) τουλάχιστον κατά 1/3, δηλαδή θα πάνε από τα €9 δις στα €6 δις μέχρι το 2015.
9. Περιορισμός του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αποκλειστικά στα κονδύλια του ΕΣΠΑ.
10. Μείωση των αμυντικών δαπανών κατά €1,2 δις, χτυπώντας κυρίως τις δαπάνες που αφορούν το προσωπικό και όχι τα εξοπλιστικά προγράμματα.
 Ετοιμάζονται και τα πωλητήρια της δημόσιας περιουσίας....
Πέρα από τα παραπάνω μέτρα, το μαύρο μέτωπο ετοιμάζει να βάλει "πωλητήριο" και σε πλείστα δημόσια περιουσιακά στοιχεία, μέσω του προγράμματος αποκρατικποιήσεων.
Φυσικά οι τιμές θα είναι εξευτελιστικές λόγω και της μνημονιακής ύφεσης και της κατάρρευσης του ΧΑΑ.
A' τρίμηνο
Στο πρώτο τρίμηνο του επόμενο χρόνου το σχέδιο προβλέπει την πώληση της εταιρείας των κρατικών λαχείων, την πώληση του 34% του ΟΠΑΠ σε ιδιώτες, το πρώτο κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων δημοσίων ακινήτων την πώληση της ΛΑΡΚΟ και της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και του ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο στο Καζίνο της Πάρνηθας.
Β' τρίμηνο
Στο δεύτερο τρίμηνο την επέκταση της σύμβασης του αεροδρομίου των Σπάτων, την πώληση των ΕΛΠΕ, μεριδίου της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ του ΟΔΙΕ της περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ.  Σχετικά άρθρα και του ΟΛΘ και της πώλησης του εμπορικού τμήματος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
Γ' τρίμηνο
Στο τρίτο τρίμηνο του χρόνου έχει προγραμματιστεί η πώληση τουλάχιστον 38,8% της Αγροτικής Τράπεζας οι συμβάσεις παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων, η πώληση μεριδίου τουλάχιστον 40% από τα ΕΛΤΑ, η πώληση τουλάχιστον 17% από την ΔΕΗ. Σχετικά άρθρα και οι πρώτες παραχωρήσεις για τα περιφερειακά λιμάνια.
Δ' τρίμηνο
Στο τέταρτο τρίμηνο του χρόνου ετοιμάζεται η πώληση του 61% της ΕΥΔΑΠ Σχετικά άρθρα και του 34% της ΕΥΑΘ, του 34% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου το πρώτο κομμάτι από μετοχές σε δικαιώματα των ελληνικών αυτοκινητόδρομων, το δεύτερο κομμάτι από την αξιοποίηση των δημόσιων ακινήτων και η πώληση των δικαιωμάτων εξόρυξης χρυσού στη Θράκη.
(διαχειριστής iskra.gr)