ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Γ. ΤΟΥ Ε.Πα.Μ. για την επικείμενη ιμπεριαλιστική εισβολή στη Συρία


Για μια ακόμη φορά οι λαοί παραμένουν θεατές στο ίδιο έργο.

Το κλίμα έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται. Οι λεπτομέρειες απομένουν να ρυθμισθούν και αυτές επικοινωνιακού κυρίως χαραχτήρα, για να ξεκινήσει η πολυσυζητημένη   στρατιωτική επέμβαση της Δύσης στη Συρία.

Ο τυχοδιωκτικός επεκτατισμός των νέο(παλαιο)-αποικιοκρατικών δυνάμεων, των Η.Π.Α. και των συνοδοιπόρων τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, που δεν αναμένουν έστω και τυπικά να ακουστεί η θέση του ΟΗΕ, ξεδιπλώνεται απροκάλυπτα μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου.

Με πρόσχημα την αμφιλεγόμενη χρήση χημικών όπλων από την πλευρά του καθεστώτος Άσαντ και με δεδομένη την αδυναμία των «αντικαθεστωτικών» παρά την συστηματική υποστήριξη από τα αραβικά καθεστώτα του Κόλπου και των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, προετοιμάζουν μια νέα βρώμικη επίθεση με στόχο τον επανασχεδιασμό του χάρτη στην ευαίσθητη «ζώνη των πετρελαίων» και την ανακατανομή ισχύος στην ευρύτερη περιοχή με ποδηγέτηση έως την πλήρη εξουδετέρωση του λαϊκού παράγοντα, αλλά και κάθε παράγοντα που θα μπορούσε δυνητικά να σταθεί εμπόδιο στις ιμπεριαλιστικές τους επιδιώξεις. Υπενθυμίζουμε τα ψεύδη που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση Μπους για να εισβάλλει στο Ιράκ τον Μάρτιο του 2003 (ύπαρξη όπλων μαζικής καταστροφής), ή τα ψεύδη του ΝΑΤΟ για να βομβαρδίσει τη Σερβία (π.χ. την πολύνεκρη επίθεση στην αγορά του Σαράγιεβο που τελικά έγινε από τους Μουσουλμάνους όπως πρόσφατα αποδείχτηκε) και έτσι δεν είναι παρά προσχηματική η δικαιολογία που χρησιμοποιείται σήμερα από τις ΗΠΑ ότι δήθεν η κυβέρνηση της Συρίας έκανε χρήση χημικών όπλων.

Η Ελλάδα καλείται να διαδραματίσει κρίσιμο υποστηρικτικό ρόλο λόγω της γεωπολιτικής της θέσης. Αποδυναμωμένη η πολιτική της «ηγεσία» και εκλιπαρούσα για περαιτέρω πολιτική και οικονομική στήριξη από τις ίδιες αυτές επιτιθέμενες δυνάμεις, για να κερδίσει έστω λίγους ακόμα μήνες παραμονής στην εξουσία, δεν έχει την παραμικρή δυνατότητα και δεν πρόκειται να αρνηθεί την οποιαδήποτε έμμεση, ή άμεση εμπλοκή της χώρας μας στην επικείμενη σύγκρουση, μολονότι δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα να το κάνει.

Θα ήταν λοιπόν μάταιο, από την πλευρά μας, να ζητήσουμε από το κατοχικό καθεστώς να μην μας εμπλέξει σε πράξεις που οδηγούν σε περαιτέρω εξολόθρευση του Συριακού λαού και μαζί εντελώς ουτοπικό να περιμένουμε το αίτημα αυτό να βρει στοιχειώδη ανταπόκριση. Θα μας εμπλέξει και θα το κάνει με δουλικότητα και μεγάλη προθυμία, με το χειρότερο, μάλιστα, δυνατό τρόπο.

Το Ε.Πα.Μ. απευθυνόμενο στον ελληνικό λαό, ενημερώνει και προειδοποιεί για μια ακόμα φορά, ότι όλα αυτά δεν προοιωνίζουν τίποτε καλό για την πατρίδα μας. Αντίθετα μάλιστα. Η θρησκευτική προσήλωση του καθεστώτος στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επικυρίαρχων απομονώνει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα, την καθιστά περαιτέρω ευάλωτη στις αρπακτικές διαθέσεις «φίλων» και εχθρών και φέρνει ακόμα πιο κοντά την επικείμενη εθνική καταστροφή, που γίνεται ολοένα και πιο φανερό, ότι δεν θα είναι μόνο οικονομική.

Η μόνη λύση είναι η Ανατροπή του κατοχικού καθεστώτος, η αποκατάσταση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και της Λαϊκής Κυριαρχίας. Μόνο μια ισχυρή και πραγματικά δημοκρατική Ελλάδα με το λαό της ενωμένο μπορεί να παίξει τον ιστορικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή και να καταστεί άτρωτη απέναντι σε κάθε είδους επιβουλές.

Γι’ αυτό και καλούμε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να κλείσει τα αυτιά στις εμφυλιοπολεμικές σειρήνες των «προθύμων» ένθεν κακείθεν, που μόνο σκοπό έχουν να διχάσουν το Λαό σε ξεπερασμένα σχήματα και τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος, διαιωνίζοντας καταστροφικές διαμάχες που επάνω τους, κατά κύριο λόγο, προσπαθεί σήμερα να στηριχθεί το καθεστώς. Το «διαίρει και βασίλευε» δεν πρέπει αυτή τη φορά να το αφήσουμε να επικρατήσει. Ένα είναι το μήνυμα που πρέπει να φτάσει σε κάθε σημείο της χώρας. Ενότητα και Αγώνας για την Ανατροπή.

ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ

Αθήνα 28 Αυγούστου 2013
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.