ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΑΜΠΕΝΤΟΥΖΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δεν είναι ούτε οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι, αφού μονάχα τον τελευταίο χρόνο μετράμε 162 χαμένες ανθρώπινες ψυχές στα νερά των δικών μας θαλασσών. Σ΄ αυτή την ίδια θάλασσα άλλοι ευρωπαίοι κλωτσούσαν, το ’22, τα ελληνόπουλα που προσπαθούσαν να επιβιβαστούν στα πλοία και στις βάρκες στην καταστροφή της Σμύρνης. Σε αυτά τα νερά έχουν πνιγεί κυνηγημένοι, εξαθλιωμένοι άνθρωποι πηγαίνοντας, είτε προς τη μια, είτε προς την άλλη κατεύθυνση.

Πρώτα πρώτα, ο πνιγμός ανθρώπων στη δική μας θάλασσα είναι δικό μας πρόβλημα και δικό μας κρίμα. Μόνο το γεγονός, ότι μπαίνουν σε βάρκες με τα μωρά τους Γενάρη μήνα, φτάνει για να αντιληφθεί ο καθένας σε τι κατάσταση εξαθλίωσης βρίσκονται οι άνθρωποι. Ο εκφασισμός της κοινωνίας μας, η παρότρυνση από τον ίδιο τον αρχηγό της ΕΛΑΣ "να τους κάνουμε το βίο αβίωτο", οι εντολές να τους ρυμουλκούν πίσω στη Τουρκία, αυτά είναι που έφεραν τον πνιγμό των παιδιών. Μόνο στραβός δε βλέπει, ότι κι εμάς θα μας φτάσουν σε ανάλογες συνθήκες, αν χάσουμε την ανθρωπιά μας και αν δεν αντισταθούμε στο φασισμό τους.

Το Ε.Πα.Μ. καταγγέλλει την αγαστή συνεργασία των κυκλωμάτων δουλεμπορίας, που έχουν αφεθεί ελεύθερα να αλωνίζουν, μετατρέποντας τη χώρα σε σκουπιδότοπο ψυχών και των δυνάμεων «ασφαλείας» που πότε διευκολύνουν και πότε παριστάνουν τους κέρβερους της «τάξης» και της «ασφάλειας» της χώρας, ανάλογα με τις συνθήκες και τις σκοπιμότητες.  

Το Ε.Πα.Μ. καταγγέλλει, ότι αυτό το έγκλημα το έκανε η προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ, αυτής της ένωσης  που κατάντησε την Ευρώπη να ηγείται στην απανθρωπιά, στη καταπάτηση των δικαιωμάτων, στην εξαθλίωση των λαών. Ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε η Ευρώπη μαζί με τους αμερικανούς, όπου με τους πολέμους τους στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Συρία και αλλού, δημιούργησαν τις στρατιές των εξαθλιωμένων, τώρα η προεδρεία της Ευρώπης στο δρόμο του Φασισμού και στην υπηρεσία των σύγχρονων ναζί, δολοφονεί εν ψυχρώ. Μετά τη Λαμπεντούζα το Φαρμακονήσι  κι όπως κι εκεί έτσι κι εδώ τα κροκοδείλια δάκρυα περισσεύουν.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ

Αθήνα 24 Γενάρη 2014
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.