Δ.ΚΑΖΑΚΗΣ: "Μετά την ουσιαστική, η τυπική κατάλυση κυριαρχίας της χώρας..."


"Μετά την ουσιαστική, η τυπική κατάλυση κυριαρχίας της χώρας..."
 
Ο γ.γραμματέας του ΕΠΑΜ και οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 του Ηρακλείου Κρήτης και στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη, και σχολιάζοντας την απαγόρευση των συναθροίσεων στην Αθήνα κατά την ανάληψη της προεδρίας στην Ε.Ε. , έκανε λόγο για μελλοντική επέμβαση παντός είδους στην Ελλάδα, αλλάζοντας ακόμη και τα τυπικά χαρακτηριστικά του ελληνικού κράτους.
H χώρα μετά την ουσιαστική κατάλυση της κυριαρχίας της, οδηγείται και σε τυπική , όπου το μόνο που ενδιαφέρει και τους κυβερνώντες, είναι ο νόμος και η τάξη σε μία σιδερόφραχτη Ευρώπη κατά τον Μπαρόζο για τα κεκτημένα των ελίτ, αδιαφορώντας για τους λαούς και την εξαθλίωση τους.
Χαρακτήρισε περίεργες τις συγκυρίες αναβίωσης θεμάτων τρομοκρατίας με αφορμή και την υπόθεση Χριστόδουλου Ξηρού, σημειώνοντας ότι τέτοιες εξελίξεις στο βάθος ωφελούν κυβερνήσεις χωρίς λαϊκό έρεισμα σε πιο αυταρχικά μέτρα κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών τους με πρόσχημα τους τρομοκράτες που είναι εξ αντικειμένου βούτυρο στο ψωμί της κάθε εξουσίας.
Ανέλυσε τέλος τα οριακά κατά την γνώμη του περιθώρια του ευρώ, τον ρόλο της Γερμανίας, την οριακή κατάσταση στη Γαλλία και το ρόλο της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ στην επιβολή ακόμη πιο εξουθενωτικών καταστάσεων σε λαούς και χώρες, επαναφέροντας το θέμα του αυτεξούσιου λαών στα πλαίσια εθνικής κυριαρχίας.
πηγή : 984radio