ΕΠAΜ, Λ.Χρυσανθόπουλος στην ΕΡΑ ΠΑΤΡΑΣ, 10 Αυγούστου 2013



Ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος διπλωμάτης καριέρας, διορίστηκε το 1993 ως πρώτος Έλληνας πρέσβης στην ανεξάρτητη Αρμενία, όπου αντιπροσώπευσε επίσης την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει υπηρετήσει στο Τορόντο, στο Πεκίνο, στις μόνιμες αντιπροσωπείες της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες και στον ΟΗΕ στην Ν. Υόρκη.
Όπως και ο πατέρας του, διετέλεσε Γενικός Πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη. Υπηρέτησε ως πρέσβυς της Ελλάδας στην Πολωνία, στον Καναδά καθώς επίσης και ως Γενικός Διευθυντής Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Πρόσφατα, σε συνέντευξή του σε Καναδική εφημερίδα και ιστοσελίδα έκανε λόγο για πλήρη κατάργηση της δημοκρατίας στην Πατρίδα μας και προφανή κίνδυνο να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα.
Μάλιστα, ο εμπειρότατος Έλληνας διπλωμάτης, που δεν θα ρίσκαρε να προβεί σε τέτοιες δηλώσεις εάν δεν ήταν απόλυτα σίγουρος για αυτά που επικαλείται, υποστηρίζει ότι η Ελληνική κυβέρνηση σύναψε συμβόλαιο «προστασίας» του Ελληνικού Κοινοβουλίου με την «Academi», γνωστή και με το πρώην όνομά της «Blackwater» που είναι μία ομάδα ενόπλων μισθοφόρων, η οποία ανέλαβε δράση για πρώτη φορά στον πόλεμο του Ιράκ και στο Κόσοβο και κατηγορείται για σωρεία σφαγών σε βάρος αμάχων.
Ολόκληρη η συνέντευξη:
http://millstonenews.com/2012/12/amba...
Το υπουργείο εξωτερικών αφήρεσε τον τίτλο του πρέσβη επι τιμή απο τον κ. Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο, μέχρι πρότινος Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου. (ΟΣΕΠ), χωρίς να γίνουν... γνωστοί οι λόγοι!
Ιδού και η συγκεκριμένη δημοσίευση :
http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE...
Ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος τιμωρήθηκε από τον υπουργό Αβραμόπουλο και την νεοκατοχική τρικομματική κυβέρνηση επειδή τόλμησε να πει την αλήθεια. Δύο μήνες μετά την επίμαχη συνέντευξή του, ήρθε και η τιμωρία. Τυχαίο;
Όποιος διαφωνεί, καταγγέλλει, σηκώνει ανάστημα και αντιστέκεται, πρέπει να χτυπηθεί, να τιμωρηθεί, να ατιμασθεί. Ειδικά όσοι μπορούν με αποκαλύψεις και επιχειρήματα, να απογυμνώνουν το πρόσωπο του τέρατος. Το χουντικό καθεστώς. Δεν έχει σημασία ποιός είναι αυτός που αντιστέκεται, ή τι έχει προσφέρει. Δεν έχει σημασία αν είναι απλός εργαζόμενος πολίτης , ή ένας διπλωματικός ακόλουθος, ή ακόμα ένα ολόκληρο χωριό ή περιοχή, μια συλλογικότητα. Η Χούντα είναι αποφασισμένη είτε σπασμωδικά, είτε με σχέδιο να εξαφανίσει όποια φωνή αντίστασης τολμήσει να εκφραστεί. Να εναντιωθεί.
Σήμερα ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.).