ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΣΤΟ ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟ

Αγαπητοί Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες

Η εμπειρία των εκλογών στις 6ης του Μάη ήταν για μένα όχι απλά πρωτόγνωρη αλλά και συγκλονιστική. Άνθρωποι προερχόμενοι από εντελώς διαφορετικές ιδεολογικές, κοινωνικές ακόμα και ταξικές αφετηρίες κάθισαν μαζί στο ίδιο τραπέζι, για πρώτη ίσως φορά στην νεότερη ιστορία του έθνους, και απαλλαγμένοι από ταμπού και προκαταλήψεις του παρελθόντος συζήτησαν δημοκρατικά και δημιουργικά, με μοναδικό κοινό σκοπό την απεμπλοκή του τόπου μας από τα δεσμά των διεθνών τοκογλύφων και των εδώ υπηρετών τους, και την δημιουργία των καταλλήλων συνθηκών για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.
Πυρήνες τέτοιων ανθρώπων σε όλη την χώρα, αφού εξέλεξαν δημοκρατικά, μόνοι τους, χωρίς καμία «κεντρική» παρέμβαση ή υπόδειξη, τους υποψηφίους τους, οργάνωσαν τις δομές τους, τις επικοινωνίες τους το πρόγραμμά τους και ξεχύθηκαν στους δρόμους. Η πλειοψηφία τους δεν διέθετε καμία μάχιμη εμπειρία στην πολιτική, δεν υπήρχαν κρατικές ή ιδιωτικές επιχορηγήσεις, δεν υπήρχαν φανεροί ή σκιώδεις μηχανισμοί χειραγώγησης των ψηφοφόρων. Τα ΜΜΕ όχι απλά αποσιώπησαν το μέτωπο μας, αλλά σε πολλές περιπτώσεις διαστρεβλώσαν τις θέσεις του, τα προταγματά του, μέχρι που δύο μέρες πριν τις εκλογές εξαπέλυσαν μια προπαγάνδα παραπληροφόρησης σχετικά με τον εκλογικό νόμο προτρέποντας τους ψηφοφόρους να μην εμπιστευτούν «μικρά» κόμματα για να μην δουλέψει η ψήφος τους υπέρ των «μεγάλων».
Παρά λοιπόν όλες αυτές τις αντιξοότητες, και με μοναδικά μας όπλα την πεποίθηση των θέσεών μας, και τον πατριωτικό μας ζήλο, κατορθώσαμε σε λιγότερες από δύο εβδομάδες να πείσουμε, στόμα-στόμα, πόρτα-πόρτα, περίπου 60 000 συμπολίτες μας να μας εμπιστευτούν με την ψήφο τους.
Αυτό από μόνο του είναι ένα κατόρθωμα απίστευτο.
Αν αναλογιστούμε ότι μόλις λίγους μήνες πριν αριθμούσαμε λιγότερα από 4000 μέλη πανελλαδικά, το αποτέλεσμα φαντάζει εξωπραγματικό
Αλλά το πραγματικά ασύλληπτο της υπόθεσης είναι ότι στην εποχή του διαίρει και βασίλευε, εμείς πείσαμε για την ενότητα όλου του λαού στον κοινό του αγώνα. Στην εποχή των ψευδών διλημμάτων, εμείς πείσαμε για τους ουσιαστικούς τρόπους επίλυσης των προβλημάτων του. Στην εποχή της τρομοκρατίας και των απειλών, εμείς πείσαμε αυτούς τους συμπολίτες μας να σταθούν στα πόδια τους, να αποτινάξουν τις φοβίες και τα συμπλέγματα που καλλιεργούνται τεχνηέντως στις πλάτες του. Και στην εποχή της «πονηρής» παγκοσμιοποίησης εμείς πείσαμε τους συμπολίτες μας να διεκδικήσουν την εθνική τους ανεξαρτησία, όχι χρησιμοποιώντας νοσηρές εθνικιστικές κορόνες, αλλά απαιτώντας τον σεβασμό της διεθνής κοινότητας που αρμόζει σε κάθε πολιτισμένη, δημοκρατική και ελεύθερη χώρα με την δική της ξεχωριστή ταυτότητα και κληρονομιά.
Σαφώς και κάναμε μερικά λάθη μεμονωμένα ή συλλογικά στην προσπάθειά μας. Πρέπει να τα αξιολογήσουμε γρήγορα, να τα διορθώσουμε και να ξεχυθούμε πάλι στην αγανακτισμένη και απελπισμένη κοινωνία. Μας περιμένει. Πρέπει να βρούμε τρόπους, αυτούς τους 60 000 ψηφοφόρους να τους κάνουμε ενεργά μέλη του μετώπου μας, να αφυπνίσουν και άλλους συμπολίτες μας. Σκεφτείτε τι μπορούμε να καταφέρουμε στους επόμενους μήνες αν επιδείξουμε τον ίδιο ζήλο.
Το χρέος μας στην κοινωνία, στο έθνος και στα παιδιά μας δεν ξεπληρώθηκε το βράδυ των εκλογών.
Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά αφού τα πρώτα μας βήματα ήταν στην σωστή κατεύθυνση, τον προορισμό μας τον επιλέξαμε σωστά, και τα πόδια μας είναι γέρα, να είστε σίγουροι ότι θα φτάσουμε.
Όσο για μένα, η χαρά μου που περπατώ στην συντροφιά σας είναι ανείπωτη.

Χρήστος Λεοντόπουλος
Μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. Λάρισας